Adam Małysz miał swoją bułkę z bananem, a ja mam kawę z bananem! Wydaje się Wam że jest to połączenie kuriozalne? Jeśli tak, koniecznie je sprawdźcie! 😋
Od dłuższego czasu nie słodzę kawy, więc sięgając po banana i blendując go z kawą, służy mi on za naturalny słodzik 😁 Przy okazji, mam pożywną przekąskę w ciągu dnia. A że jestem uzależnioną miłośniczką kawy (wcale nie jest mi z tym źle!) – tym lepie dla mnie.
Co zazwyczaj wrzucam do blendera:
- pół kubka kawy
- pół kubka mleka (wybieram roślinne, np ryżowe)
- 1 dojrzały banan
- izolat białka serwatkowego (opcjonalnie)
Opis:
Zblenduj wszystkie składniki.
UWAGA!
W celu podbicia kaloryczności (węglowodany) możecie do banoffe dorzucić daktyle, płatki jaglane.