Jak przystało na prawdziwych jaskiniowców zamiast po Lays"y sięgamy po bekon! Ich przygotowanie jest proste i daje duużo przyjemności nawet tym co nie potrafią i nie lubią gotować!
Potrzebujesz:
- kilka plastrów bekonu (najlepiej od zaufanego dostawcy)
- 100ml whiskey (my użyliśmy burbona. Nie przesadzajcie też z jakością. – 12 letni Single malt to nie musi być)
- 1 lłyżka miodu
Przygotowanie: 1. Rozłóż plasterki bekonu na talerzu. 2. Odlej whiskey na 1 palec i wychyl. 3. Odlej tyle samo i wymieszaj z miodem. Możesz powtórzyć punkt nr 2 ile razy chcesz. Odstaw plasterki bekonu do lodówki na godzinę-dwie, żeby wciągnęły smak. Bekon smaż/piecz z obu stron, aż będzie chrupiący.
Do chipsów dodaliśmy salsę pomidorowo-paprykową. Przepis tutaj: