#93 Zupa krem z pietruszki

image

Lubimy zupy kremy. Są gęste, bogate w smaki i bardzo pożywne.  Jednym z niewielu jakich nie próbowaliśmy jest krem z pietruszki. I wiemy już, że to zagości u nas nie jeden raz!

Potrzebujesz:

  • 3-4 korzenie pietruszki
  • 1 ziemniaka
  • 2 cebulki szalotki
  • 1 małe jabłko
  • łyżeczka gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz
  • szklanka bulionu

Obierz i poszatkuj warzywa. Zeszklij cebulę. Wrzuć wszystkie warzywa do garnka (razem z cebulą), podlej wodą i duś aż zmiękną. Około 20min. Dolej rosołu i zmiksuj na krem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj polany oliwą i udekorowany pietruszką. My dodaliśmy cieniutko skrojoną pierś z indyka jako białkowy wkład 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *