#86 Pasztet 1

image

Ostatnio robi się coraz mniej czasu. Sporo pochłania nam praca nad podcastami. Staramy się jednak “trzymać poziom” i przygotowywać jak najwięcej posiłków w domu. Ostatnio zrobiliśmy najprostszy z możliwych pasztetów. Bardzo polecamy. Jak widać na zdjęciu upiekliśmy też skrzydełka przy okazji.
Potrzebujesz:

  • 500g szynki
  • 200 gram smalcu wieprzowego ze skwarkami
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki majeraneku

Przygotowanie:
Posól szynkę i upiecz. 180 stopni przez 45min. W trakcie możesz ją przewrócić ze dwa razy. Temperatura wieprzowiny powinna przekroczyć 68 stopni.
Daj mięsu ostygnąć. Pokrój mięso w drobne kawałeczki. My część zmienililiśmy blenderem. Dzięki temu w pasztecie znajdą się ciekawe większe kawałki. Wymieszaj wszystko ze smalcem i przyprawami i drobno pokrojonym czosnkiem. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *