Prosty przepis dla bezglutenowców, szybkie przygotowanie i smaczny efekt – czyli to co wszyscy lubimy!
Potrzebujesz:
- dużego banana (albo 2 małe)
- pół szklanki mąki kokosowej http://www.barbellkitchen.pl/post/62604430517/57-robimy-make-kokosowa
- 3 łyżki masła, lub mleczka (śmietanki gęstej i tłustej) kokosowej
- 3-4 jajka z wolnego wybiegu (zależy od wielkości)
- 1 łyżeczkę sody
- 3 łyżki miodu
- 3-5 łyżek kakao
- 2 łyżki wheya (u nas whey Fitmax)
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystko w jedną płynną masę i nałóż do foremek. Piecz przez 20 min w 180 stopniach.
Rady: babeczki najlepsze są do kawy lub z dżemem. Mąka kokosowa ma mniej tłuszczu od wiórek kokosowych (poniżej 10%) ale tyle samo błonnika, więc nie zagęszczajcie ciasta dosypując więcej mąki. Muffinki będą zbyt ciężkostrawne i suche. Do muffinek możecie dodać pokruszoną gorzką czekoladę lub bakalie.