Szybko, prosto i bardzo delikatnie. Zawartość węglowodanów w kabaczku sięga zaledwie 6,5%. Czyli 6,5 grama w 100 gramach warzywa. Placki na które przepis podajemy są doskonałym dodatkiem do zup, sałatek, czy przekąsek.
Potrzebujesz:
- 1 kabaczek
- 2-3 jajka
- 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 posiekana cebulka
-
sól, pieprz
Przygotowanie: Zetrzyj kabaczek na tarce. Dodaj jaja, mąkę, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko dokładnie. Nasza masa była gęsta jak na placki ziemniaczane. Nakładaj na rozgrzaną patelnię z tłuszczem (Znaleźliśmy świetny sklep w Gdyni gdzie olej kokosowy można kupić na kilogramy!). Podajemy jako dodatek do zup lub dipów lub jak na naszym zdjęciu z plastrem łososia i odrobiną fety/oliwy/pesto.