Na wstępie chcieliśmy nadmienić iż kibicujemy wszystkim ogrom na Łódź Garage Games! Nie dojechaliśmy tym razem 🙁 Choć nic straconego! Po programie siły nóg (program Smołowa) Dejw czuje siłę! W diecie mamy dużo żelatyny (rosołki na kościach i mięso codziennie) stąd kolana jakoś wytrzymały 🙂 Sprawdzian maksów za tydzień! Sama cisnę z kettlem! Niedługo będzie chyba trzeba kupić większy (^o^)/ Polecam każdemu kto chce kupić sprzęt do ćwiczeń mój zestaw: kettlebell+ skakanka. Jesteś wstanie zrobić z tym prawie wszystko! Do tego bogata w składniki odżywcze, niskowęglowodanowa dieta i spodnie od razu lepiej leżą na dupie 🙂 Teraz do diety! – Wciąż cieszymy się smakowitymi, świeżymi i do tego tanimi warzywami! Na stole ląduje bakłażan!
Potrzebujesz:
- 1 bakłażan
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 1 łyżka czerwonego curry (opcjonalnie)
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- 300 gram mielonego mięcha (u nas 50:50 wołowe z wieprzowym)
- 300ml rosołu
- kolendra do dekoracji
Przygotowanie:
Podsmaż posiekaną cebulę, czosnek, chili i pastę curry. Dodaj mielone mięso i smaż aż się zetnie. Po czym dodaj posiekanego pomidora (obranego ze skórki). Przekrój bakłażana na pół i wydrąż go łyżką zostawiając skórę i miąższ o grubości 5mm. Pokrój to co zostało wycięte i wrzuć na patelnię! Podlej rosołem i duś aż wszystko zmięknie. Odparuj płyn i dopraw. Nałóż farsz do bakłażanowych połówek i włóż do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 20min. Po wyjęciu udekoruj kolendrą.
Rady: doskonale pasuje do tego mozzarella. Można nią obłożyć bakłażana przed włożeniem do piekarnika. Mozzarella, o ile nie jesteś uczulona/ny na laktozę to stanowi bardzo dobre źródło wapnia! Dużo lepsze od tradycyjnych twarogów.