Nie czepiajcie się tylko puszek! Nic nie było w domu a coś jeść trzeba! Poza tym wyszło całkiem smacznie 🙂
Potrzebujesz:
– ryby z puszki 😛 lub np świeżą wędzoną makrelę
– przyprawy (daliśmy świeżą kolendrę, pieprz, sól, chilli)
– łyżeczkę soku z cytryny
– mały przecier pomidorowy
– oliwa z oliwek
– 1 szalotkę (taka mała świeża cebulka)
– ogóra
Przygotowanie: ogóra umyj i pokrój w łódeczki. Wyjmij gniazdo nasienne łyżeczką. Do miski wrzuć rybę, pokrojoną szalotkę, przecier, przyprawy i wszystko co powyżej. Widelcem zmiażdż na jednolitą masę. Nałóż na ogórkowe łódeczki. Udekoruj kolendrą/plasterkiem marchwi skrojonej obieraczką lub boczkiem 😉 Smacznego!