Proste danie, do którego dorzucimy bogactwo smaków!
Potrzebujesz:
- Piersi z kurczaka (lub indyka)
- szynkę parmeńską (szwardzwaldzką czy jakąkolwiek inną)
- Cytrynę
- tymianek (świeży najlepszy)
- sól, pieprz
- oliwę
- ser żółty (parmezan najlepszy) – ser nie jest paleo 😛
Przygotownie: Przekrój pierś na pół (w poprzek), tak żeby otworzyć ją jak książkę i wyklepać na cienki kotlet. Delikatnie posól, dopraw pieprzem, posyp świeżym tymiankiem, odrobiną startej skórki cytryny (WARTO!) i serem (żółtym). Skrop oliwą i przyłóż szynką. Wrzuć na patelnię szynką do dołu. Smaż powoli obserwując jak temperatura przechodzi i ścina mięso. Jak dojdzie do połowy przewróć na drugą stronę. Całość skrop oliwą i kilkoma kroplami soku z cytryny.