Prosty i bardzo smaczny deser lub posiłek przedtreningowy. Nasze podejście do węgli chyba znacie – spalasz węgle to musisz je jeść. U nas występują najczęściej w okresie około treningowym.
Potrzebujesz:
- banany
- cynamon
- łyżkę miodu
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Obierz banany i przekrój na połówki (wzdłuż!!!). Wrzuć je na rozgrzany olej kokosowy i smaż aż się zarumienią (około 2-4 minut). Po wyłączeniu ogrzewania (jak się teraz mówi jak nie mamy gazu ani ogania? pola indukcyjnego???) oblewamy wszystko łyżką miodu i obsypujemy wiórkami i cynamonem. Delikatnie wstrząsamy na patelni, żeby się ładnie oblepiło.
Rady: Cynamon cejloński ma właściwości zwiększające wrażliwość insulinową, więc idealnie pasuje do takiej potrawy. Miodu nie smażcie bo straci wartości. Do tej potrawy pasuje starta gorzka czekolada 🙂