Ktokolwiek modli się o śnieg niech już przestanie! Może tak w drugą stronę?! My już z wiosennym śniadaniem!
Śniadanie bez chleba?! – tak.. Ale jak można jeść jajecznicę bez chleba?! – można.. Wystarczy, że dodasz jakieś węglowodany złożone w postaci szpinaku, sałaty, do tego tłuszcze z oliwy i awokado. Energi wystarczy Ci na długo!
Do potrawy użyliśmy:
- garść szpinaku (może być mrożony)
- 2-3 jajka z wolnego wybiegu (0 lub 1)
- pokrojony boczek (kilka plasterków)
- łyżeczkę masła lub oliwy
- sól i pieprz
- opcjonalnie łyżeczka sosu sojowego ale wtedy nie solimy.
Przygotowanie:
Podsmaż boczek, aż się przyrumieni i puści tłuszcz. Dodaj szpinak. Smaż aż odparuje większa część wody. Dodaj łyżeczkę masła i wbij jajka. Smaż powoli, mieszaj, żeby nic nie przywarło. To wszystko! Smacznego 🙂