#104 Sok buraczkowy z jabłkiem

image

Nigdy nie rozumiałam zależności między dniami wolnymi a pogodą. Mam dziwne wrażenie, że matka natura ma poczucie humoru podobne do Monty Pythona.. No ale cóż, trzeba żyć dalej. Zamiast na grillu, karkówka poszła na patelni, na maśle klarowanym. Pycha! Do tego pieczone, z cytryną i rozmarynem, warzywa korzenne. Z Wami dzielimy się pysznym (sami w to nie wierzyliśmy ale jest pyszny) sokiem z jabłka i buraka. To dla uodpornienia organizmu w zimne, choć wolne dni. Tłuste Życie pisze, że buraki są dobre na oczyszczanie wątroby.

Potrzebujesz (na ok 2 szklanki soku):

  • 4 średniej wielkości buraki
  • 2 jabłka pół cytryny
  • kawałek imbiru (ok 5 cm2 :))
  • 2 łyżki siemienia lnianego

Opis: Do sokowirówki wrzucaj: obrane buraki, jabłka (mogą być ze skórkami, pamiętaj tylko aby je umyć), cytrynę i imbir bez skórki. Siemię lniane zmiel osobno lub utrzyj w moździerzu i dodaj do soku.

image

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *