Lubimy jeść na ostro, nie ukrywamy 🙂 Lubimy też wołowinę i curry i aromatyczne zupy.. Stąd dzisiaj przepis na to wszystko w jednym. Tajska zupa z wołowiną i czerwonym curry, lub jak to nazwał jeden znajomy “taka gulaszowa z indyjską nutą”.. Taaa
Potrzebujesz:
- 100-200 gram wołowiny pociętej w plasterki
- jedną paprykę
- 2 ząbki czosnku
- 1 średnią cebulkę
- 500ml bulionu
- oliwę
- łyżkę czerwonej pasty curry
- sól i pieprz do smaku
- kolendrę do dekoracji
Przygotowanie:
Pokrój w paseczki warzywa i mięso. Do ogrzanej oliwy dorzuć curry i wymieszaj, żeby się rozszedł zapach. Wrzuć mięcho i podsmaż z każdej strony. Dorzuć warzywa i smaż tak, żeby je zeszklić. Wklej bulion i gotuj przez 30-40min (aż mięcho będzie miękkie). Możesz doprawić solą lub sosem sojowym, pieprzem i przybrać kolendrą.