#83 Zupa tajska z czerwonym curry

Lubimy je艣膰 na ostro, nie ukrywamy 馃檪 Lubimy te偶 wo艂owin臋 i curry i aromatyczne zupy.. St膮d dzisiaj przepis na to wszystko w jednym. Tajska zupa z wo艂owin膮 i czerwonym curry, lub jak to nazwa艂 jeden znajomy “taka gulaszowa z indyjsk膮 nut膮”.. Taaa

Potrzebujesz:

  • 100-200 gram wo艂owiny poci臋tej w plasterki
  • jedn膮 papryk臋
  • 2 z膮bki czosnku
  • 1 艣redni膮 cebulk臋
  • 500ml bulionu
  • oliw臋
  • 艂y偶k臋 czerwonej pasty curry
  • s贸l i pieprz do smaku
  • kolendr臋 do dekoracji

Przygotowanie:

Pokr贸j w paseczki warzywa i mi臋so. Do ogrzanej oliwy dorzu膰 curry i wymieszaj, 偶eby si臋 rozszed艂 zapach. Wrzu膰 mi臋cho i podsma偶 z ka偶dej strony. Dorzu膰 warzywa i sma偶 tak, 偶eby je zeszkli膰. Wklej bulion i gotuj przez 30-40min (a偶 mi臋cho b臋dzie mi臋kkie). Mo偶esz doprawi膰 sol膮 lub sosem sojowym, pieprzem i przybra膰 kolendr膮.