#65 Papryka nadziewana miechem z pieczarkami

image

Musimy Wam się przyznać iż po pierwszym tysiącu falowersów zmieniło się nasze podejście do strony. W dziwny sposób czujemy czasami dziwną presję. To nie Wasza wina! Po prostu nie spodziewaliśmy się maili, zapytań i różnych dyskusji. Jesteśmy niesamowicie szczęśliwi, że coraz więcej osób wybiera domową kuchnię zamiast zamawiać pizzę! Moda na gotowanie jest najlepszym kierunkiem rozwoju dla naszego schorowanego społeczeństwa. Kto wie, może kiedyś uda nam się jak Jamie’emu próbować zbawić Amerykę 😉 żarcik. Jamie Oliver to nasz idol. Polecamy jego pogramy na YT gdzie w 15 minut robi prawdziwą magię w kuchni. Tak, to są nasze inspiracje! Jamie, Ramsay, ale też wszelakiego rodzaju blogi wegetariańskie, o których wspominaliśmy w poprzednim poście. Myślę, że wspólnie możemy się wiele nauczyć i wyprowadzić nasz gatunek na prostą 😉 Jeśli macie pytania, wskazówki, własne przepisy to śmiało się odzywajcie! Jesteśmy też otwarci na wszelką współpracę. Produkujecie własną mąkę bezglutenową, masło, suszone mięso, paleo przekąski a może sprzęt sportowy? – Panel z prawej strony należy do Was!

Potrzebujesz:

  • 4 czerwone papryki
  • 500 g mięsa mielonego (my użyliśmy mięsa z indyka)
  • 250 g pieczarek
  • 1 jajko natka pietruszki
  • sól, pieprz

Opis: Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i podsmaż ok 10-15 min na suchej patelni (ważne aby odparować wodę). Następnie w misce wymieszaj pieczarki z mięsem, jajkiem, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Paprykę umyj, odetnij górę i wyczyść z nasion. Wypełnij paprykę wcześniej przygotowanym farszem mięsno-pieczarkowym i przykryj odciętym “kapelusikiem”. Papryki umieść w naczyniu żaroodpornym i nalej wody na wysokość ok 2 cm. Piecz ok 50 min w temperaturze 180 stopni.