#39 Pasta rybna

image

Nie czepiajcie się tylko puszek!  Nic nie było w domu a coś jeść trzeba! Poza tym wyszło całkiem smacznie 🙂

Potrzebujesz:

– ryby z puszki 😛 lub np świeżą wędzoną makrelę

– przyprawy (daliśmy świeżą kolendrę, pieprz, sól, chilli)

– łyżeczkę soku z cytryny

– mały przecier pomidorowy

– oliwa z oliwek

– 1 szalotkę (taka mała świeża cebulka)

– ogóra

Przygotowanie: ogóra umyj i pokrój w łódeczki. Wyjmij gniazdo nasienne łyżeczką. Do miski wrzuć rybę, pokrojoną szalotkę, przecier, przyprawy i wszystko co powyżej. Widelcem zmiażdż na jednolitą masę. Nałóż na ogórkowe łódeczki. Udekoruj kolendrą/plasterkiem marchwi skrojonej obieraczką lub boczkiem 😉 Smacznego!