#20 Przekąska

image

Przekąska!

wasze ulubione mięcho (my zrobiliśmy 2 wersje – z łososiem i kurakiem)
liście sałaty lodowej
makaron ryżowy (nieobowiązkowo)
inne warzywa sezonowe 🙂 (rzodkiewka, cebula, ogórek, rzeżucha, kolendra)
ser feta
sos tajski/kechup/ulubiony sos
sok z limonki (łyżeczka na 1 przekąskę)
nasiona sezamu/słonecznika/dyni

Przygotowanie: delikatnie obierz sałatę. Jej liście mają wyglądać jak łódeczki i mieścić szczelnie  nadzienie. Dodaliśmy makaron ryżowy dzięki czemu przekąska jest bardziej syta 🙂 Nad mięsem nie będziemy się za dużo rozwodzić. Pokrój w kostkę, polej sosem sojowym, odrobiną curry i czerwonej papryki (to samo dla: kuraka i łososia) i smaż 5-10min na oliwie aż osiągną złoty kolor. Nadzienie w sumie jest bardzo kanapkowe, więc zachęcamy do własnych eksperymentów! Do makaronu ryżowego, łososia i sera feta zdecydowanie pasuje sos tajski chili! W klimacie tajskim jest też kolendra, rzodkiewka, sok z limonki, nasiona.
Smacznego!