# 130 banany smażone w oleju kokosowym

Prosty i bardzo smaczny deser lub posiłek przedtreningowy. Nasze podejście do węgli chyba znacie – spalasz węgle to musisz je jeść. U nas występują najczęściej w okresie około treningowym.

Potrzebujesz:

  • banany
  • cynamon
  • łyżkę miodu
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie:

Obierz banany i przekrój na połówki (wzdłuż!!!). Wrzuć je na rozgrzany olej kokosowy i smaż aż się zarumienią (około 2-4 minut). Po wyłączeniu ogrzewania (jak się teraz mówi jak nie mamy gazu ani ogania? pola indukcyjnego???) oblewamy wszystko łyżką miodu i obsypujemy wiórkami i cynamonem. Delikatnie wstrząsamy na patelni, żeby się ładnie oblepiło.

Rady: Cynamon cejloński ma właściwości zwiększające wrażliwość insulinową, więc idealnie pasuje do takiej potrawy. Miodu nie smażcie bo straci wartości. Do tej potrawy pasuje starta gorzka czekolada 🙂