Naszym zdaniem najlepszą metodą na kontrolę cukru we krwi jest jajko z bekonem na śniadanie (u zdrowych ludzi)! Syci na długo i nie powoduje skoków cukru jak płatki śniadaniowe. Wiem, że robiliśmy to już na wiele sposobów. Obwijaliśmy bekonem szparagi, dodawaliśmy do szpinaku. Bekon jest po prostu najlepszy do wszystkiego! Tego czego nie obwijać wyjaśniał kiedyś, zamieszczony przez nas mem (szyszek, pilota do telewizora oraz kota sąsiadów).
Potrzebujesz:
- Duże pieczarki
- Jajka z wolnego wybiegu
- bekon
- kalafior
- curry, sól, pieprz, papryka słodka
Przygotowanie:
Obierz pieczarki i wbij do kapeluszy po 1 jajku. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 min *lub aż jajko się zetnie do Twojej ulubionej postaci). Kalafiora umyj i obtocz w przyprawach razem z oliwą. Nasz podzieliliśmy na różyczki. Wstaw do piekarnika z jajkami na pół godziny. Jeśli chcecie, żeby był mniej chrupiący w środku to możecie przykryć go od góry, żeby się poddusił lekko. My piekliśmy na blasze. Do kalafiora idealnie pasuje kerry gold lub masło ze szpiku kostnego (http://www.barbellkitchen.pl/post/86533169463/107-maslo-ze-szpiku-kostnego).