43. Maja Tomczyk o omega3 oraz o nauce od zaplecza

Maja Tomczyk jest absolwentką dietetyki Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego.
Głównym obszarem jest zainteresowań jest żywienie i suplementacja osób aktywnych fizycznie.
Obecnie kontynuuje rozwój naukowy w Zakładzie Biochemii Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku, gdzie oprócz prowadzenia zajęć dydaktycznych, bierze udział w realizacji projektów naukowych związanych ze wspomaganiem możliwości wysiłkowych w sporcie.
Na co dzień współpracuje ze sportowcami o różnym stopniu wytrenowania oraz osobami borykającymi się z chorobami dietozależnymi. Prelegent wielu konferencji dietetycznych.

Prowadzi bloga: http://zywieniewsporcie.com/

  • Forest Runner

    Długo kazaliście sobie czekać na kolejny odcinek, ale warto było.

    myśleliście o organizowaniu szkoleń online w postaci np. webinarów?

    • Barbell Kitchen

      Myslimy o tym ale od przyszłego roku 🙂

  • Grzesiek

    Mozna link do zakupu garnka do ryzu ? Na necie duzo ale wolalbym sprawdzony 🙂 podcast super ! Pozdrawiam

    • Barbell Kitchen

      Dzięki! Myślę, że każdy garnek jest ok. Urządzenie jest na tyle proste, że u nas funkcjonuje już >10 lat bez żadnej usterki. Ale nie mogę znaleźć podobnego (mamy stary model sharpa). O tyle fajny że ma możliwość nastawiania godzin do włączenia. Możesz wybrać się do saturna/media itp lub na allegro kupić coś za 50-60zł i nie martwić się jak się zepsuje 😉 Pamiętaj aby ryż wypłukać dzięki czemu zmniejszasz ilość związków potencjalnie antyodżywczych w tym arsenu oraz żeby nalać wody o 1cm więcej niż ryżu. Łyżeczka sosu sojowego (produkt fermentowany i bezpieczny) poprawia smak ryżu 🙂 Na allegro wpisz: „ryżowar garnek do ryżu”

      • Grzesiek

        Dziekuje za odpowiedz 😊

  • Rafal Grze

    co sądzicie o tranie mollersa?