Przekąski nierzadko stanowią znaczną część diety. Ich skład oraz ilość może wpłynąć nie tylko na kompozycję ciała ale i na zdrowie. Do pracy czy zabaw szukamy niskoprzetworzonych produktów o jak najniższej ilości składników. Jednym z produktów, które w ostanim czasie czytaj dalej.
Ostatnie przepisy
Ciasto dyniowe
Od kiedy dynia pojawiła się na straganach, intensywnie wykorzystujemy ją w kuchni. Przygotowujemy klasycznie – zupy krem, potrawki, ale też nieco słodkości. Dynia idealnie sprawdza się na dietach redukcyjnych, jest bowiem bardzo niskokaloryczna (100g to 33 kcal!). Naszym podopiecznym czytaj dalej.
Kokosowe pieczone krewetki
Dziś krewetki nie wpadły ani do sosu, ani do zupy, jak to zazwyczaj bywa. Dziś wrzuciłam je do pieca! Są chrupiące, aromatyczne i idealnie pasują do talerza z letnimi warzywami. Mam nadzieję że przepis skusi także osoby, które dotychczas nie czytaj dalej.
Banalna letnia sałatka
Oto przepis na banalnie prostą w przygotowaniu sałatkę. Mimo że powstała na bazie tylko 4 składników, jest ona dobrze zbilansowana i stanowi pełnowartościowy posiłek. Nie ma sensu poszukiwać wymyślnych przepisów, kiedy najlepszy smak tkwi w prostocie. Zresztą o tej porze roku, czytaj dalej.
Japoński omlet z kapustą
Jedliście kiedyś omlet z kapustą? Brzmi dziwnie? Eeee, na drugiej półkuli jest to śniadaniowy standard. I mimo że nie jestem wielką fanką białej kapusty, to w takim wydaniu bardzo mi ona smakuje. Uwaga dla aktywnych! Zjedz omlet z porcją ugotowanego czytaj dalej.