Ostatnie przepisy

Pstrąg w zielonej herbacie

    Spapugowaliśmy przepis! Można by także powiedzieć że się mocno zainspirowaliśmy. Jamie Oliver jak zawsze wzbudził w nas potrzebę wykonania tego co on. Jest kilka takich osób w światku gastronomicznym, które jak zaczynają gotować na ekranie, to zaczynam się czytaj dalej.

Idealna bezglutenowa szarlotka

  To chyba jedno z najbardziej klasycznych ciast ever! Jabłecznik, szarlotka – jakkolwiek je nazwiemy, to wiadomo o co chodzi.   Od kiedy zaczęłam sięgać po desery bezglutenowe, jednocześnie przestałam sięgać i interesować się klasykami cukiernictwa. Zapytacie zapewne – ale czytaj dalej.

Naleśniki z tapioki

  Adam Małysz jadł przed treningiem bułkę z bananem. A ja jem naleśniki z bananem! Niby nic oryginalnego, ale miękkość i elastyczność naleśnika na bazie mąki z tapioki, sprawi że będzie to całkiem nowe kulinarne doznanie!   Tapioka jest bardzo czytaj dalej.

Zupa z pieczonej papryki

  Uwielbiam lato za bogactwo urodzaju, za przepełnione stragany, feerię kolorów i organoleptyczną stymulację moich kubków smakowych! No chce się jeść! A wybór jest tak szeroki (i przystępny cenowo) że nie ma nudy. I trudno się przejeść! Też tak macie? czytaj dalej.