Żywienie dzieci (od noworodka do nastolatka).

Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 26/11/2017
10:00 - 16:00

Lokalizacja
Bydgoszcz

Kategorie


 

Zapraszamy na szkolenie z zakresu zdrowego żywienia dzieci.

Prawidłowe nawyki żywieniowe ukształtowane we wczesnym dzieciństwie mają olbrzymi wpływ na późniejsze zdrowie naszych pociech. Należy uzmysłowić sobie podstawową zasadę – To dziecko decyduje ILE zje, ale to właśnie rodzic powinien decydować CO ono zje.

To w rękach rodziców jest wyrobienie w dziecku umiejętności zarówno odpowiedniego odżywiania jak i zdrowego stylu życia, który na pewno zaprocentuje w przyszłości. Wiedza na temat zasad prawidłowego żywienia dziecka jest istotnym elementem w zapobieganiu nadwadze i otyłości (epidemii XXI wieku) oraz przewlekłym chorobom cywilizacyjnym, jak alergie, nadciśnienie tętnicze czy choroba niedokrwienna serca.

 

Zarówno współczesny styl życia jak i żywność kryją za sobą wiele zagrożeń, o których istnieniu należy wiedzieć…

 

 

Harmonogram:

• Kształtowanie się preferencji smakowych dziecka

• Rozszerzanie diety dziecka

• Mikroflora jelitowa – gwarantem zdrowia

• Probiotyki i prebiotyki

• Jak czytać etykiety i nie dać się nabić w butelkę

• Alergie i nietolerancje pokarmowe

• Dieta eliminacyjna = niedobory żywieniowe? Obalamy mity!

• Podłoża i następstwa otyłości i chorób metabolicznych

• Rozszerzanie diety metodą BLW (Baby Led Weaning) – czyli bawimy się jedzeniem

• Suplementy diety – czy są konieczne?

• Sen i odpoczynek dziecka

• Praktyczne przepisy dla dzieci w różnym wieku i o różnej aktywności fizycznej

 

 

Prowadzący szkolenie:
Anna Bartnicka. Mama 5 letniego Kubusia
Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu na kierunku analityka medyczna. Obecnie w trakcie studiów doktoranckich w Klinice Zakażeń Noworodka, na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Tematyka jej pracy doktorskiej obejmuje mikroflorę przewodu pokarmowego noworodków oraz czynników na nią wpływających, w tym diety. Na co dzień pracuje w Instytucie Mikroekologii, jednostce zajmującej się nowoczesną diagnostyką mikroflory jelitowej oraz nadwrażliwości pokarmowych. Posiada wieloletnie doświadczenie w aspekcie zaburzeń mikroflory, probiotykoterapii oraz alergii pokarmowych. Jest także wykładowcą na konferencjach medycznych oraz autorką publikacji w czasopismach naukowych.

Dawid Białowąs. Tata 3-letniej Jagodziany
Magister Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku, ze specjalizacją trenerską w Judo (III dan). Specjalista do spraw żywienia i suplementacji w sporcie (AWFiS Gdańsk). Pracuje jako dietetyk sportowy, trener mały judoków oraz domowy kucharz dla swojej córuni. Współautor pierwszej polskiej książki na temat diety Paleo.

 


Szkolenie przeznaczone jest do dietetyków, rodziców, osób planujących powiększenie rodziny, położnych, osób zawodowo związanych z opieką nad dziećmi i wszystkich, którzy są zainteresowani tematyką.
Uczestnictwo zostanie potwierdzone imiennym certyfikatem.

 

Koszt uczestnictwa:
zapis indywidualny – 260 zł
zapis dla studentów do 26. r.ż – 230 zł
zapis dla par/małżeństw, kobiet w ciąży – 200 zł / os

 

Miejsce szkolenia: podamy niebawem

 

Czas trwania szkolenia: 10:00-16:00

 

Miejsce na szkoleniu gwarantuje tylko dokonanie przelewu. Płatności proszę kierować na rachunek bankowy:
BARBELL GROUP
18 1050 1764 1000 0092 1654 9403

 

W tytule KONIECZNIE wpiszcie: DZIECI BDG + Imię i nazwisko + mail + nr kontaktowy.
W ciągu 48 h od zaksięgowania się przelewu prześlemy maila z potwierdzeniem uczestnictwa. Dane do faktury prosimy kierować drogą mailową (info@barbell.kitchen.pl). Decyduje kolejność wpłat.

 

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA, DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ

 

Na miejscu poza sporą dawką wiedzy, gwarantujemy także katering kawowy (kawa, herbata, woda).

 

REGULAMIN SZKOLEŃ: http://barbellkitchen.pl/wp-content/uploads/2017/05/regulamin-uczestnictwa-w-szkoleniach.pdf

ZAPRASZAMY! 😉

Bookings

Rodzaj biletu Cena Ilość miejsc
Bilet zwykły 260,00
Bilet studencki (dla studentów do 26 r.ż. 230,00
Bilet dla par/ małżeństw / kobiet w ciąży 200,00