INTERPRETACJE BADAŃ LABORATORYJNYCH W PRAKTYCE DIETETYKA poziom III i IV

Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 29/01/2017
Całodniowe

Lokalizacja
Centrum Konferencyjne

Kategorie


Poziom III i IV: Zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto i niedoczynności tarczycy + Zalecenia diagnostyczno – żywieniowe w nadczynności tarczycy/chorobie Gravesa – Basedowa.

Szkolenie dotyczyć będzie części:

  • III -Zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto i niedoczynności tarczycy.
  • IV – Zalecenia diagnostyczno – żywieniowe w nadczynności tarczycy/chorobie Gravesa – Basedowa.

Harmonogram cz. III – Zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto i niedoczynności tarczycy.

  1.  Hashimoto – choroba z autoagresji. Czynniki rozwoju oraz patogeneza;
  2. TSH – czy każdy nieprawidłowy wynik to patologia? Co wpływa na stężenie TSH?
  3. Diagnostyka laboratoryjna zaburzeń pracy tarczycy – normy funkcjonalne. Jak interpretować odchylenia od wartości prawidłowych? Panel tarczycowy w Polsce i za granicą;
  4. Zalecenia żywieniowe oparte na aktualnych wynikach badań;
  5. Wskazówki suplementacyjne w chorobie Hashimoto – dane literaturowe, wyniki badań pacjenta;
  6. Projektowanie diety eliminacyjnej w chorobie Hashimoto;
  7. Case study – od przypadku do przypadku, analiza wyników badań pacjentów, dobór odpowiedniego planu żywieniowo – suplementacyjnego.

Harmonogram cz. IV – Zalecenia diagnostyczno – żywieniowe w nadczynności tarczycy/chorobie Gravesa – Basedowa.

  1.  Tyreotoksykoza w przebiegu nadczynności tarczycy;
  2. Choroba Gravesa – Basedowa – czynniki rozwoju oraz patogeneza;
  3. Diagnostyka laboratoryjna nadczynności tarczycy.
  4. Zalecenia żywieniowe oraz wskazówki suplementacyjne przy nadczynności tarczycy o podłożu autoimmunizacyjnym.
  5. Case study – od przypadku do przypadku, analiza wyników badań pacjentów, dobór odpowiedniego planu żywieniowo – suplementacyjnego.

Uczestnicy otrzymają imienne certyfikaty ukończenia szkolenia.
Na miejscu, uczestnikom gwaranujemy: teczki z materiałami (wydruki omawianych badań laboratoryjnych), kawę, herbatę, wodę, oraz miłą atmosferę 😉

Godziny szkolenia: 10:00-18:00

Miejsce szkolenia:
DOZAMEL Sp. z o.o.
Centrum Konferencyjne WPP
ul. Fabryczna 10
53-609 Wrocław

ZAPISY:

Koszty uczestnictwa: 300 zł
Koszt uczestnictwa przy zapisach grupowych (min. 5 osób): 260 zł / osobę

Dokonanie opłaty jest jednoznaczne z zapisem na kurs.

Dane do przelewu:
BARBELL GROUP
97 1050 1764 1000 0092 3427 0560

 

W tytule przelewu KONIECZNIE proszę wpisać: IBL BDG 3 i 4 + imię i nazwisko uczestnika, adres e-mail, nr telefonu. W ciągu 24 h od zaksięgowania się przelewu prześlemy maila z potwierdzeniem uczestnictwa i fakturą. Jeśli faktura ma być wystawiona na firmę, a nie na płatnika przelewu, poprosimy o informację z danymi drogą mailową. Decyduje kolejność wpłat. Ilość miejsc ograniczona.
W przypadku zapisów grupowych, poprosimy o podesłanie maila z listą osób będących członkami danej grupy (barbellkitchen@gmail.com).
W razie pytań, lub wątpliwości, prosimy o kontakt na adres mailowy: barbellkitchen@gmail.com (w tytule wpiszcie hasło „Szkolenie – IBL WROC 3 i 4”).

Wydarzenie na facebooku: https://www.facebook.com/events/617358485128647/

 

Bookings

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.