INTERPRETACJE BADAŃ LABORATORYJNYCH W PRAKTYCE DIETETYKA poziom I i II

Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 11/12/2016
Całodniowe

Lokalizacja
Biurowiec Kochtex

Kategorie


Zapraszamy na szkolenie z zakresu INTERPRETACJI BADAŃ LABORATORYJNYCH W PRAKTYCE DIETETYKA, prowadzonych przez mgr Monikę Gackowską.

Szkolenie dotyczyć będzie poziomów:
I Morfologia krwi obwodowej
II ABC lipidogramu

Harmonogram cz.I – Morfologia krwi obwodowej:

1. Wyniki badań laboratoryjnych jako podstawowy element prawidłowo zebranego wywiadu żywieniowego.
2. Jak przygotować się do badania? Wpływ fazy przedanalitycznej na badania hematologiczne.
3. Patogeneza i charakterystyka niedokrwistości niedoborowych;
4. Diagnostyka laboratoryjna zaburzeń gospodarki żelazowej – normy funkcjonalne. Jak interpretować odchylenia od wartości prawidłowych?;
5. Zalecenia żywieniowe w przebiegu niedokrwistości;
6. Wskazówki suplementacyjne w niedokrwistości syderopenicznej i megaloblastycznej oparte na wynikach badań;
7. Projektowanie diet leczniczych w niedokrwistości;
8. Case study – od przypadku do przypadku, analiza wyników badań pacjentów, dobór odpowiedniego planu żywieniowo – suplementacyjnego.

Harmonogram cz.II – ABC lipidogramu:

1. Ocena zaburzeń gospodarki węglowodanowo – lipidowej w kontekście ryzyka chorób sercowo – naczyniowych oraz neurodegeneracyjnych;
2. Jak przygotować się do badania? Wpływ fazy przedanalitycznej na wynik badania lipidogramu;
3. Patogeneza i charakterystyka blaszki miażdżycowej;
4. Diagnostyka laboratoryjna zaburzeń gospodarki lipidowej – normy funkcjonalne. Jak interpretować odchylenia od wartości prawidłowych?;
5. Homocysteina, hs – CRP jako niezależne czynniki ryzyka chorób sercowo-naczyniowych.
6. Hipercholesterolemia rodzinna – jak diagnozować?
7. Zalecenia żywieniowe w przebiegu hipercholesterolemii;
8. Wskazówki suplementacyjne w niedokrwistości syderopenicznej i megaloblastycznej oparte na wynikach badań;
9. Projektowanie diet leczniczych w hipercholesterolemii;
10. Case study – od przypadku do przypadku, analiza wyników badań pacjentów, dobór odpowiedniego planu żywieniowo – suplementacyjnego.

 

Uczestnicy otrzymają imienne certyfikaty ukończenia szkolenia.
Na miejscu, uczestnikom gwaranujemy: teczki z materiałami (wydruki omawianych badań laboratoryjnych), kawę, herbatę, wodę, oraz miłą atmosferę;)

ZAPISY:
Koszty uczestnictwa: 300 zł
Koszt uczestnictwa przy zapisach grupowych (min. 5 osób): 260 zł / osobę

Dokonanie opłaty jest jednoznaczne z zapisem na kurs.

 

Dane do przelewu:
BARBELL GROUP
97 1050 1764 1000 0092 3427 0560

W tytule przelewu KONIECZNIE proszę wpisać: IBL POZNAŃ 1 i 2 + imię i nazwisko uczestnika, adres e-mail, nr telefonu. W ciągu 24 h od zaksięgowania się przelewu prześlemy maila z potwierdzeniem uczestnictwa i fakturą. Jeśli faktura ma być wystawiona na firmę, a nie na płatnika przelewu, poprosimy o informację z danymi drogą mailową. Decyduje kolejność wpłat. Ilość miejsc ograniczona.
W przypadku zapisów grupowych, poprosimy o podesłanie maila z listą osób będących członkami danej grupy (info@barbellkitchen.pl).
W razie pytań, lub wątpliwości, prosimy o kontakt na adres mailowy: info@barbellkitchen.pl (w tytule wpiszcie hasło „Szkolenie – IBL POZNAŃ”).

Wydarzenie Facebook

Kolejne części w ramach szkolenia z IBL we Poznaniu planowane są w terminach:
12.02.2017 cz III i IV (Zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto + Markery nowotworowe – najnowsze trendy)
2.04.2017 cz V i VI (Diagnostyka, metodyka leczenia i zalecenia żywieniowe w cukrzycy typu I i II)

Bookings

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.