INTERPRETACJE BADAŃ LABORATORYJNYCH W PRAKTYCE DIETETYKA poziom V i VI

Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 18/03/2018
10:00 - 18:00

Lokalizacja
Golden Floor w Millenium Plaza

Kategorie


 

Zapraszamy na szkolenie z zakresu INTERPRETACJI BADAŃ LABORATORYJNYCH, prowadzonych przez mgr Monikę Gackowską.

Szkolenie dotyczyć będzie poziomów:

cz.V i VI – Diagnostyka, metodyka leczenia i zalecenia żywieniowe w cukrzycy typu I i II

Szkolenia z cyklu IBL skierowane jest przede wszystkim do dietetyków, studentów dietetyki i kierunków pokrewnych, specjalistów żywieniowych i osób zajmujących się szeroko pojętym doradztwem zdrowotnym i żywieniowym oraz do wszystkich zainteresowanych tematyką.

Harmonogram cz.V i VI – Diagnostyka, metodyka leczenia i zalecenia żywieniowe w cukrzycy typu I i II

1. Patogeneza i charakterystyka cukrzycy typu I i II;
2. Diagnostyka laboratoryjna zaburzeń gospodarki węglowodanowej – normy funkcjonalne;
3. Cele i metodyka leczenia farmakologicznego:
– stosowanie doustnych leków
– insulinoterapia:
• zasady intensywnej insulinoterapii
• algorytm wielokrotnych wstrzyknięć
• algorytm leczenia osobistymi pompami insulinowymi;
4. Zalecenia żywieniowe:
– stanowisko Polskich i Światowych Towarzystw Naukowych
– podejście do diety w zależności od prowadzonej metody leczenia (farmakologia, insulinoterapia)
– indeks i ładunek glikemiczny w praktyce
– system szacowania wymienników w diecie
– “kaloryczna koncepcja żywieniowa”, czyli ustalanie dawki insuliny w zależności od kaloryczności posiłków;
5. Wskazówki suplementacyjne w cukrzycy typu I i II oparte na wynikach badań;
6. Kontrola żywieniowo – diagnostyczna pacjenta z cukrzycą (wyniki badań, dziennik diety);
7. Projektowanie diet leczniczych w cukrzycy typu I oraz II;
8. Case study – od przypadku do przypadku, analiza wyników badań pacjentów, dobór odpowiedniego planu żywieniowo – suplementacyjnego.

 

Prowadząca szkolenie: mgr Monika Gackowska:
dietetyk kliniczny i sportowy, diagnosta laboratoryjny, dietocoach oraz szkoleniowiec
Absolwentka Collegium Medicum w Bydgoszczy na kierunkach: dietoterapia, żywienie w sporcie oraz analityka medyczna, a także licznych kursów obejmujących żywienie w sporcie i dietocoaching. Obecnie w trakcie studiów na Functional Medicine University w Stanach. Wykładowca akademicki oraz prelegentka na konferencjach medycznych oraz żywieniowych. Z powodzeniem prowadzi Centrum Dietetyki Funkcjonalnej w Bydgoszczy, gdzie udziela indywidualnych konsultacji żywieniowo – diagnostycznych, opierając się na podejściu medycyny funkcjonalnej (przyczynowe, a nie skutkowe leczenie chorób) oraz evidence – based medicine. Specjalizuje się w chorobach autoimmunizacyjnych oraz metabolicznych. Ponadto prowadzi szkolenia z „Interpretacji wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka”, które pokazują, że brak sztywnych zasad oraz schematów działania tylko indywidualne podejście przynosi wymierne efekty terapeutyczne. Autorka licznych artykułów publikowanych m.in. w fachowym magazynie „Food Forum” oraz prasie bydgoskiej.


Uczestnicy otrzymają imienne certyfikaty ukończenia szkolenia.
Na miejscu, uczestnikom gwaranujemy: wydrukowane materiały włącznie z badaniami będącymi podstawą case studies, przerwy kawowe, oraz miłą atmosferę;)

 

Miejsce szkolenia:
budynek Millenium Plaza
Centrum konferencyjne Golden Floor Plaza
Aleje Jerozolimskie 123A
02-017 Warszawa

 

Godziny szkolenia: 10:00 – 18:00

 

ZAPISY:
Koszty uczestnictwa: 300 zł
Koszt uczestnictwa przy zapisach grupowych (min. 5 osób): 260 zł / osobę

Dokonanie opłaty jest jednoznaczne z zapisem na kurs.

 


Dane do przelewu:

BARBELL GROUP
18 1050 1764 1000 0092 1654 9403

 

W tytule przelewu KONIECZNIE proszę wpisać: IBL WWA 5 i 6 + imię i nazwisko uczestnika, adres e-mail, nr telefonu. W ciągu 48 h od zaksięgowania się przelewu prześlemy maila z potwierdzeniem uczestnictwa. Dane do faktury prosimi kierować drogą mailową (info@barbellkitchen.pl). Decyduje kolejność wpłat. Ilość miejsc ograniczona.
W przypadku zapisów grupowych, poprosimy o podesłanie maila z listą osób będących członkami danej grupy (barbellkitchen@gmail.com).
W razie pytań, lub wątpliwości, prosimy o kontakt na adres mailowy: barbellkitchen@gmail.com (w tytule wpiszcie hasło „Szkolenie – IBL WWA 5+6”).
Ilość miejsc ograniczona – decyduje kolejność wpłat.

 

Regulamin uczestnictwa w szkoleniu: http://barbellkitchen.pl/wp-content/uploads/2017/05/regulamin-uczestnictwa-w-szkoleniach.pdf