INTERPRETACJE BADAŃ LABORATORYJNYCH W PRAKTYCE DIETETYKA poziom III i IV

Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 18/02/2018
10:00 - 18:00

Lokalizacja
Golden Floor w Millenium Plaza

Kategorie


 

Zapraszamy na szkolenie z zakresu INTERPRETACJI BADAŃ LABORATORYJNYCH W PRAKTYCE DIETETYKA, prowadzonych przez mgr Monikę Gackowską.

Szkolenie dotyczyć będzie części:
III – Zalecenia diagnostyczno – żywieniowe w chorobie Hashimoto i niedoczynności tarczycy.
IV – Zalecenia diagnostyczno – żywieniowe w nadczynności tarczycy/chorobie Gravesa – Basedowa.

 

Harmonogram cz III:

1. Hashimoto – choroba z autoagresji. Czynniki rozwoju oraz patogeneza;
2. TSH – czy każdy nieprawidłowy wynik to patologia? Co wpływa na stężenie TSH?
3. Diagnostyka laboratoryjna zaburzeń pracy tarczycy – normy funkcjonalne. Jak interpretować odchylenia od wartości prawidłowych? Panel tarczycowy w Polsce i za granicą;
4. Zalecenia żywieniowe oparte na aktualnych wynikach badań;
5. Wskazówki suplementacyjne w chorobie Hashimoto – dane literaturowe, wyniki badań pacjenta;
6. Projektowanie diety eliminacyjnej w chorobie Hashimoto;
7. Case study – od przypadku do przypadku, analiza wyników badań pacjentów, dobór odpowiedniego planu żywieniowo – suplementacyjnego.

 

Harmonogram cz IV:

1. Tyreotoksykoza w przebiegu nadczynności tarczycy;
2. Choroba Gravesa – Basedowa – czynniki rozwoju oraz patogeneza;
3. Diagnostyka laboratoryjna nadczynności tarczycy.
4. Zalecenia żywieniowe oraz wskazówki suplementacyjne przy nadczynności tarczycy o podłożu autoimmunizacyjnym.
5. Case study – od przypadku do przypadku, analiza wyników badań pacjentów, dobór odpowiedniego planu żywieniowo – suplementacyjnego.

 

Prowadząca szkolenie: mgr Monika Gackowska: dietetyk kliniczny i sportowy, diagnosta laboratoryjny (absolwentka analityki medycznej) oraz dietocoach. Na co dzień udziela indywidualnych konsultacji dietetycznych w Poradni Żywieniowo – Dietetycznej DietoStrefa w Bydgoszczy, pracuje jako asystent na Collegium Medicum w Bydgoszczy (Katedra Biologii Medycznej). W wolnych chwilach biega długie dystanse, eksperymentuje w kuchni i pracuje nad pracą doktorancką.

 

Uczestnicy otrzymają imienne certyfikaty ukończenia szkolenia.
Na miejscu, uczestnikom gwaranujemy: wydrukowane materiały włącznie z badaniami będącymi podstawą case studies, przerwy kawowe, oraz miłą atmosferę;)

 

Miejsce szkolenia:
budynek Millenium Plaza
Centrum konferencyjne Golden Floor Plaza
Aleje Jerozolimskie 123A
02-017 Warszawa

 

Godziny szkolenia: 10:00 – 18:00

 

 

ZAPISY:
Koszty uczestnictwa: 300 zł
Koszt uczestnictwa przy zapisach grupowych (min. 5 osób): 260 zł / osobę

Dokonanie opłaty jest jednoznaczne z zapisem na kurs.

 

Dane do przelewu:
BARBELL GROUP
18 1050 1764 1000 0092 1654 9403

 

W tytule przelewu KONIECZNIE proszę wpisać: IBL WWA 3 i 4 + imię i nazwisko uczestnika, adres e-mail, nr telefonu. W ciągu 48 h od zaksięgowania się przelewu prześlemy maila z potwierdzeniem uczestnictwa. Dane do faktury promi kierować drogą mailową (info@barbellkitchen.pl).Decyduje kolejność wpłat. Ilość miejsc ograniczona.
W przypadku zapisów grupowych, poprosimy o podesłanie maila z listą osób będących członkami danej grupy (info@barbellkitchen.pl).
W razie pytań, lub wątpliwości, prosimy o kontakt na adres mailowy: info@barbellkitchen.pl (w tytule wpiszcie hasło „Szkolenie – IBL WWA 3 i 4”).

 

 

Kolejne części w ramach szkolenia z IBL w Warszawie planowane są w terminach:

-> 18.03.2018 cz V i VI (Diagnostyka, metodyka leczenia i zalecenia żywieniowe w cukrzycy typu I i II):

INTERPRETACJE BADAŃ LABORATORYJNYCH W PRAKTYCE DIETETYKA poziom V i VI