INTERPRETACJE BADAŃ LABORATORYJNYCH W PRAKTYCE DIETETYKA poziom I i II

Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 14/05/2017
10:00 - 18:00

Lokalizacja
Golden Floor w Millenium Plaza

Kategorie


Zapraszamy na szkolenie z zakresu INTERPRETACJI BADAŃ LABORATORYJNYCH W PRAKTYCE DIETETYKA, prowadzonych przez mgr Monikę Gackowską.

Szkolenie dotyczyć będzie poziomów:
I Morfologia krwi obwodowej
II ABC lipidogramu

Harmonogram cz.I – Morfologia krwi obwodowej:

 

1. Wyniki badań laboratoryjnych, jako podstawowy element prawidłowo zebranego wywiadu żywieniowego. Jakie badania warto zlecić pacjentowi przed pierwszą konsultacją żywieniową?;
2. Jak przygotować się do badania? Wpływ fazy przedanalitycznej na badania hematologiczne;
3. Patogeneza i charakterystyka niedokrwistości niedoborowych;
4. Diagnostyka laboratoryjna zaburzeń gospodarki żelazowej – normy funkcjonalne. Jak interpretować odchylenia od wartości prawidłowych?;
5. Wskazówki żywieniowe w przebiegu niedokrwistości niedoborowych;
6. Znaczenie stanu mikrobioty jelitowej i ukrytych nadwrażliwości pokarmowych w dietoterapii niedokrwistości;
7. Wskazówki suplementacyjne w niedokrwistości syderopenicznej i megaloblastycznej oparte na wynikach badań;
8. Projektowanie diet leczniczych w niedokrwistości;
9. Case study – od przypadku do przypadku, analiza wyników badań pacjentów, dobór odpowiedniego planu żywieniowo – suplementacyjnego.

 

Harmonogram cz.II – ABC lipidogramu


1. Ocena zaburzeń gospodarki węglowodanowo – lipidowej w kontekście ryzyka chorób sercowo – naczyniowych oraz neurodegeneracyjnych;
2. Jak przygotować się do badania? Wpływ fazy przedanalitycznej na wynik badania lipidogramu;
3. Patogeneza i charakterystyka blaszki miażdżycowej;
4. Diagnostyka laboratoryjna zaburzeń gospodarki lipidowej – normy funkcjonalne. Jak interpretować odchylenia od wartości prawidłowych?;
5. Homocysteina, hs – CRP, fibrynogen jako niezależne czynniki ryzyka chorób sercowo-naczyniowych.
6. Hipercholesterolemia rodzinna – jak diagnozować?
7. Wskazówki żywieniowe w przebiegu hipercholesterolemii;
8. Wskazówki suplementacyjne w hipercholestrolemii oparte na wynikach badań;
9. Projektowanie diet leczniczych w zaburzeniach gospodarki węglowodanowo – lipidowej;
10. Case study – od przypadku do przypadku, analiza wyników badań pacjentów, dobór odpowiedniego planu żywieniowo – suplementacyjnego.

 

Uczestnicy otrzymają imienne certyfikaty ukończenia szkolenia.
Na miejscu, uczestnikom gwaranujemy: teczki z materiałami (wydruki omawianych badań laboratoryjnych), kawę, herbatę, wodę, oraz miłą atmosferę;)

 

Godziny trwania szkolenia: 10:00-18:00

 

ZAPISY:

Koszty uczestnictwa: 300 zł
Koszt uczestnictwa przy zapisach grupowych (min. 5 osób): 260 zł / osobę

Dokonanie opłaty jest jednoznaczne z zapisem na kurs.

 

Dane do przelewu:
BARBELL GROUP
53 1050 1764 1000 0092 3596 5069

 

W tytule przelewu KONIECZNIE proszę wpisać: IBL Warszawa 1 i 2 + imię i nazwisko uczestnika, adres e-mail, nr telefonu. W ciągu 48 h od zaksięgowania się przelewu prześlemy maila z potwierdzeniem uczestnictwa. Dane do faktury prosimy kierować drogą mailową (info@barbell.kitchen.pl). Decyduje kolejność wpłat. Ilość miejsc ograniczona.
W przypadku zapisów grupowych, poprosimy o podesłanie maila z listą osób będących członkami danej grupy (info@barbellkitchen.pl).
W razie pytań, lub wątpliwości, prosimy o kontakt na adres mailowy: info@barbellkitchen.pl (w tytule wpiszcie hasło „Szkolenie – IBL Warszawa”).

Wydarzenie Facebook

Bookings

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.