Dieta i suplementacja w sporcie cz.1

Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 21/10/2017
10:00 - 15:00

Lokalizacja
Warszawa

Kategorie


Dieta i suplementacja w sporcie jest cyklem warsztatów, mających przybliżyć osobom aktywnym, aktualne zalecenia oraz strategie mające na celu poprawę formy oraz regeneracji. Dedykowana jest każdej osobie aktywnej fizycznie. Zarówno amatorom jak i trenerom czy doświadczonym sportowcom.

Część pierwsza dotyczy najnowszych zaleceń oraz doniesień ze świata nauki w stosunku zabiegów dietetycznych mających na celu budowanie siły oraz regeneracji osób ćwiczących siłowo a także skonfrontowanie ich z popularnymi mitami w tym temacie.

Poruszone zostaną strategie żywieniowe, mające maksymalizować wzrost formy sportowej oraz regeneracje:

• czy dieta sportowca musi być monotonna i niesmaczna?

• ilość jedzenia kontra jakość, – co ma znaczenie a co nie,

• podstawy budowania jadłospisu

• żywieniowe wspomaganie adaptacji mięśniowej

• ilość białka w diecie (teoretyczne i praktyczne ujęcie)

• suplementy aminokwasowe oraz białkowe (krytyka oraz praktyczne ich zastosowanie)

• węglowodany – przyjaciel czy wróg?

• podaż węglowodanów u osób aktywnych

• tłuszcze – praktyczne uwagi przy uwzględnieniu ich w jadłospisie

• przykładowy jadłospis.

 

Prowadzący szkolenie:

specjalista ds. żywienia i wspomagania dietetycznego w sporcie, mgr wychowania fizycznego, szkoleniowiec Barbell Group, wykładowca akademicki, dietetyk polskiej kadry judo. Zwolennik holistycznego podejścia do żywienia i kultury fizycznej. Trener i utytułowany zawodnik judo (3 Dan), Crossfitter, grappler, gospodarz bloga barbellkitchen.pl, współautor pierwszej polskiej książki nt. diety paleo „Paleo po polsku. Dieta współczesnego jaskiniowca”. Doświadczenie zawodowe zdobywał poprzez lata pracy w sporcie, ponad 10 letnie doświadczenie trenerskie w judo, studia magisterskie na AWFiS Gdańsk, podyplomowe studia z Żywienia i Wspomagania Dietetycznego w Sporcie w AWFiS Gdańsk oraz poprzez indywidualną pracę z podopiecznymi. Współpracuje z utytułowanymi zawodnikami polskiej sceny MMA, crossfiterami oraz innymi sportowcami. Prowadzi badania na AWFiS w Gdańsku pod kątem monitorowania przetrenowania za pomocą HRV. Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec, oraz fan Dragon Balla.

 

Czas warsztatu: 5 godzin (9:00-15:00) (może się przedłużyć do 6 przy chęci dyskusji ze strony słuchaczy).
Koszt: 200 zł

 

Uczestnicy otrzymają imienne certyfikaty ukończenia szkolenia.
Na miejscu, uczestnikom gwaranujemy: Zeszyt do ćwiczeń (keypoints  z prezentacji oraz miejsce na notatki, przerwy kawowe, oraz miłą atmosferę;)

 

ZAPISY:

Koszty uczestnictwa: 200 zł

Dane do przelewu:

Barbell Group

18 1050 1764 1000 0092 1654 9403

Dokonanie opłaty jest jednoznaczne z zapisem na kurs.

 

W tytule przelewu KONIECZNIE proszę wpisać: DIS 1 WWA  + imię i nazwisko uczestnika, adres e-mail, nr telefonu. W ciągu 48 h od zaksięgowania się przelewu prześlemy maila z potwierdzeniem uczestnictwa. Dane do faktury prosimy kierować drogą mailową (info@barbellkitchen.pl). Decyduje kolejność wpłat. Ilość miejsc ograniczona.
W przypadku zapisów grupowych, poprosimy o podesłanie maila z listą osób będących członkami danej grupy (info@barbellkitchen.pl).
W razie pytań, lub wątpliwości, prosimy o kontakt na adres mailowy: info@barbellkitchen.pl (w tytule wpiszcie hasło „Szkolenie – DIS 1 WWA”).

 

Regulamin uczestnictwa w szkoleniu: http://barbellkitchen.pl/wp-content/uploads/2017/05/regulamin-uczestnictwa-w-szkoleniach.pdf

 

Bookings

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.